E-Fotbal

Fotbal si nu numai!

Alin Stoica: „Am renuntat la un contract de 800.000 de euro in Japonia pentru a merge la Euro”

Mijlocasul Alin Stoica a declarat ca in momentul in care a decis sa revina in campionatul Belgiei a renuntat la un contract de 800.000 de euro in Japonia pentru a ramane in Europa si a putea fi, astfel, in vederile selectionerului Romaniei, Victor Piturca, pentru Campionatul European din luna iunie.

Stoica a subliniat ca parcursul sau in Belgia nu poate fi considerat un esec, in ciuda ultimelor experiente de la KAA Gent si Mouscron. „Cand aveam 20 de ani am inscris 12 goluri in campionat si patru in Liga Campionilor. Nu mai vorbesc despre titlurile castigate cu Anderlecht. Si totusi nu mi s-a dat deloc credit. Cand am venit la KAA Gent, am pierdut un contract de 800.000 de euro in Japonia. Dar am vrut sa prind un loc in lotul Romaniei pentru Campionatul European si de aceea am ales oferta din Europa, pentru a fi in vederile selectionerului”, a spus Stoica, pentru Het Laatste Nieuws.

Mijlocasul roman a evoluat doar 69 de minute la Mouscron, formatie la care s-a transferat in luna ianuarie. Stoica a respins afirmatiile fostului sau antrenor de la Mouscron, Enzo Scifo, potrivit caruia jucatorul nu mai are interes pentru fotbal. „Nu as mai fi avut interes pentru fotbal daca as fi plecat la Bucuresti si as fi stat in gradina. Nu mai am foame de fotbal? Unde se tine asa ceva? Belgia nu mi-a dat deloc credit”, a punctat Stoica.

Alin Stoica a evoluat in campionatul Belgiei inca din 1996, cand a fost achizitionat de Anderlecht Bruxelles, de la Steaua Bucuresti. Cu Anderlecht, el a castigat de doua ori campionatul Belgiei, inainte de a se transfera, in 2003, la FC Bruges, unde a castigat inca doua titluri de campion. De la FC Bruges, Alin Stoica a ajuns in Italia, la Siena, la inceputul anului 2005, pentru ca in vara aceluiasi an sa semneze un contract cu FC National.

In ianuarie 2006, Stoica a ajuns liber de contract la Poli Stiinta Timisoara, insa in luna aprilie a fost exclus din lot, pe motive de „randament si indisciplina”, de antrenorul de atunci, Gheorghe Hagi, acelasi care insistase pentru aducerea lui la gruparea banateana. In august 2006, mijlocasul roman a revenit in campionatul Belgiei, la KAA Gent, grupare cu care a semnat un contract valabil pana in iunie 2008. In decembrie, el a fost anuntat, insa, ca nu mai intra in vederile antrenorului, iar in pauza competitionala de iarna s-a transferat la Mouscron.

Mediafax

Anunțuri

Mai 16, 2008 - Posted by | Uncategorized |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: